BOEKPRESENTATIE ZONDAG 18 NOVEMBER 2018
15.00 uur in Stadsmuseum Doetinchem

 

Louis Putman, Verzamelaar voor verzamelaars en de fotocollectie Doetinchem
Auteur: Jan Terbeek verzorgt een korte presentatie. Inloop 14.30 uur.

Het Stadsmuseum Doetinchem is eigenaar van een unieke verzameling van zwart/wit foto’s uit de jaren ‘60 van de vorige eeuw. Deze foto’s zijn gemaakt door antiquaar en fotograaf Louis Putman uit Amsterdam.
Uniek omdat Louis Putman Doetinchem op de foto vastgelegd heeft zoals geen enkele fotograaf dat heeft gedaan. Meer info….

Het verhaal achter deze markante fotograaf Louis Putman, de fotocollectie en het onderzoek naar deze foto’ s is beschreven door Jan Terbeek in het boek “Louis Putman, Verzamelaar voor verzamelaars en de fotocollectie Doetinchem”.

De fotocollectie Doetinchem van Louis Putman, ruim 1200 zwart/wit foto’s, is te zien in het Stadsmuseum Doetinchem. Dit jaar zijn is er nieuw beeldmateriaal ontdekt. Ongeveer 50 foto’s zijn gescand, afgedrukt en voorzien van informatie over de locatie. Vanaf 20 november zijn deze nieuwe foto’s ook in het Stadsmuseum Doetinchem te bekijken.

Het boek wordt uitgegeven door Stadsmuseum Doetinchem www.stadsmuseumdoetinchem.nl en is mede mogelijk gemaakt door Historische Vereniging Deutekom.
Vanaf 20 november is het boek te koop in de winkel van het Stadsmuseum Doetinchem.
De verkoopprijs is € 7,50