24 juni t/m 29 oktober 2017
Dinsdag t/m zaterdag: 10 uur – 17 uur
Zondag: 13 uur – 17 uur

Wie meer weet, kijkt beter en ziet meer… Welk verleden wordt er in ons landschap weerspiegeld? De Winterswijkse fotograaf Hans Hendriks maakt met zijn panoramische landschapsfoto’s het onweetbare zichtbaar. Wat je ziet krijgt betekenis.

De tentoonstelling ‘Doetinchem. Buiten Het Ei’ is een samenwerkingsproject tussen Hans Hendriks, Stadsmuseum Doetinchem en de Historische Vereniging Deutekom, waarbij de geologische, archeologische en cultuur historische geschiedenis van het gehele buitengebied van Doetinchem werd ontsloten en voorzien van beelden. Hans Hendriks hoopt met zijn historiserende fotoproject het cultuurlandschap dichter bij te brengen en daarmee het historisch bewustzijn van de kijker te vergroten. Het project verbindt heden en verleden, landschap en historie, natuur en cultuur.

Naast de tentoonstelling in het Stadsmuseum zullen er diverse fotopresentaties plaatsvinden door Hans Hendriks en worden bezoekers in de mogelijkheid gesteld met de fotograaf op pad te gaan in een Oldtimer bus om zelf de gefotografeerde locaties te bekijken en te beleven.

De laatste fotopresentatie zal plaatsvinden in het Stadsmuseum op: dinsdag 24 oktober om 19.30 uur. Kosten bedragen € 10,- per persoon.

De laatste busrit zal plaatsvinden op 8 oktober. Start is om 13.00 uur vanaf het museum. Kosten bedragen € 20,- per persoon.

U dient zich vooraf aan te melden voor de presentatie en/of busrit via info@stadsmuseumdoetinchem.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, activiteit en datum.

Burgemeester van Nispenstraat 2 Doetinchem | www.stadsmuseumdoetinchem.nl