Helaas dienen wij mede te delen dat de geplande excursie naar MUIDERSLOT en GREBBELINIE van zaterdag 16 mei 2020 vanwege het Corona virus is geannuleerd.

Excursie zaterdag 16 mei 2020.
Op veler verzoek organiseert Deutekom weer een excursie en ditmaal naar het Muiderslot en het bezoekerscentrum Grebbelinie.

Programma:
08.30  Vertrek per bus: spoorstation Doetinchem bij het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum
10.30  Aankomst Muiderslot + Ontvangst koffie met gebak
13.00  Vertrek naar Grebbelinie + Lunch in de Grebbelounge
16.30  Vertrek naar Doetinchem
17.30  Aankomst Doetinchem

Het Muiderslot is sinds 1878 een Rijksmuseum. Het stoerste van Nederland, als verdedigingskasteel gebouwd in 1285. Verschillende collecties zijn de dragers van het verleden van het kasteel.

Schilderijen, waaronder topstukken, meubels en huisraad, wapens, beeldhouwwerk, boeken, documenten en memorabilia komt u tegen. Een audiotour biedt u nog meer

Informatie
Het bezoekerscentrum Grebbelinie is gelegen op een Fort uit 1786 in Renswoude. Bij de Grebbelinie denken we natuurlijk aan de meidagen van 1940, maar er is meer… ga mee en laat u de geschiedenis achter deze verdedigingslinie uitleggen aan de hand van de verhalen van de houten soldaten.

De kosten voor de bus, koffie met gebak, lunch en entree Grebbeberglinie (geen Museumjaarkaart) bedragen circa 47,50 euro.

Let op:

  • Entree Muiderslot €15,50 is niet inbegrepen in bovengenoemd bedrag.
  • Het Muiderslot accepteert Museumjaarkaart!
  • Het kasteel is niet geschikt voor rolstoelen!  Wel zijn de tuinen toegankelijk.

Meldt u aan voor deelname via email: jdchevalking@hetnet.nl of per post p/a: Joop Chevalking, Turfweg 15a, 7021 JN Zelhem

Vermeld bij aanmelding ook of u een Museumjaarkaart heeft!

Opgave wordt opvolgend geregistreerd, waarna u een bevestiging en een instructie voor de betaling ontvangt.

Ps.
Personen die, na aanmelding voor de reis naar Kampen in 2019 “de bus hebben gemist” krijgen voorrang bij aanmelding op de lijst van deelnemers 2020.