Welkom bij Historische Vereniging Deutekom. Vandaag is het: mei 20, 2024

Bespiegelingen over de Achterhoek (uitverkocht)

Documentaire: De Kruisberg op zondag 25 februari 2024 aanvang 14.00 uur.

Meer info:
Fons Rouwhorst, initiatiefnemer, begon in 2019 met het schrijven van het script voor een documentaire over de Achterhoek. Hij stelde zich als doel om een zo breed mogelijk tijdsbeeld te maken over de streek waarbij de geijkte paden worden verlaten. Hij ging op zoek naar de historische, landschappelijke en sociale factoren die de Achterhoekse gemeenschap zo bijzonder maken.

Tussen eind 2019 en eind 2022 werden de opnames gemaakt en de beelden gemonteerd. Muzikanten uit de Achterhoek werden gezocht en muziekkeuzes bepaald. “Bespiegelingen over de Achterhoek” geeft de kijker een bijzondere ervaring mee. Het laat een beeld van de ontwikkelingen zien zonder er een oordeel over te geven.

Deze documentaire is te zien op zondag 25 februari 2024 om 14.00 uur in de zaal van De Kruisberg, Kruisbergseweg 172 in Doetinchem. De entree bedraagt €10,00 p.p., inclusief een consumptie.

Reserveren is mogelijk door de entreeprijs over te maken naar bankrekening:NL10 INGB 0003560710 t.n.v. .Historische Vereniging Deutekom onder vermelding van uw e-mailadres of adres en uw telefoonnummer. U ontvangt per mail of per post een ontvangstbevestiging die tevens dient als entreebewijs.

Let op! In tegenstelling tot eerdere berichten kunt u die middag aan de zaal geen kaarten kopen, u dient dus te reserveren!

De vertoning van deze documentaire in Doetinchem is tot stand gekomen door samenwerking van de Historische Vereniging Deutekom, de Historische Vereniging Steenderen, De Olde Kaste – Historische Vereniging Hengelo Gelderland, de Oudheidkundige Vereniging Salehem en de Historische Vereniging Stad en Ambt Doesborgh.

Laatste berichten:

news via inbox

Nulla turp dis cursus. Integer liberos  euismod pretium faucibua

Titel

Ga naar de bovenkant