Een kist vol oorlogsverhalen
By Categories: Activiteiten

Wanneer:

Donderdag 19 mei 2022. 19.30 uur

“Een kist vol oorlogsverhalen” door Jean Kreunen

Een lezing door Jean Kreunen oud directeur van het Achterhoeks Museum 1940-1945 in Hengelo Gld. en bestuurslid van Oorlogsmuseum Overloon en vooral een geboren verhalen verteller. Hij vond als 12 jarige jongen twee militaire helmen op de schuurzolder en raakte geïnteresseerd in de geschiedenis van de tweede wereldoorlog.

Het verzamelen van originele objecten uit de periode 1933 -1945 heeft hem sindsdien in de greep gehouden en dat resulteerde in 2006 in een officieel geregistreerd museum in Hengelo Gld.
Jean zal tijdens de lezing vertellen hoe zijn eerste kennismaking met oorlogsspullen heeft plaatsgevonden. Daarna neemt hij met behulp van allerlei voorwerpen en documenten ondersteund met een fotopresentatie iedereen mee terug naar de oorlogsjaren.
Indrukwekkende achtergrondverhalen en leuke anekdotes over de gekste dingen uit zijn grote verzameling. Hoeveel vasthoudendheid er soms nodig was om bepaalde goederen voor de collectie te bemachtigen, maar ook de toevalstreffers en bijna wonderen hoe hij de spullen opspoorde.
Diverse onderwerpen zullen de revue passeren zoals: mobilisatie 1940, Jodenvervolging, dagelijks leven, verzet, luchtoorlog en bevrijding.
De bevlogenheid met zijn levenswerk straalt er vanaf en hij zal op een prettige wijze informatie over de oorlogsjaren overdragen aan de toehoorders.
In 2020 heeft Jean het boek “Een kist vol oorlogsverhalen” uitgegeven en dat zal voor de liefhebbers deze avond ook te koop zijn. Prijs € 22,50 gesigneerd.

Jean nodigt iedereen uit die nog iets uit de tweede wereldoorlog heeft, en waarvan ze zelf niet weten wat het is, dat naar de lezing mee te brengen. Hij is graag bereid om te kijken of hij er meer over kan vertellen.

U kunt alvast wat meer van zijn virtuele museum bekijken op
www.achterhoeksmuseum1940-1945.nl

Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
Zalencentrum de Kruisberg, Kruisbergseweg 172, 7009 BT Doetinchem.

Leden en hun introducés hebben vrij toegang, aan niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Uiteraard dient u rekening te houden met de dan geldende Covid-maatregelen voor toegang.

Laatste berichten:

news via inbox

Nulla turp dis cursus. Integer liberos  euismod pretium faucibua