Gerry Arendsen (afb. 1)
De nieuwe Kronyck ligt weer voor u. Met veel zeer diverse verhalen en foto’s. Gerry Arendsen en Theo Willemsen doken in de historie van Grand Café de Bank, thans een bekende horecagelegenheid in het centrum, maar vroeger een echte bank, Overlings Bank. De familie Overling was in Doetinchem zeer bekend, werkte en woonde eerst aan de overkant van de straat (nu ongeveer het gesloten deel van café Luther), maar liet na het bombardement van het centrum van Doetinchem aan de overkant een nieuwe bank bouwen.
Jacob Schreuder (afb. 2)
Over de Doetinchemse molens, de nog bestaande en de verdwenen molens, waarvan menigeen niet meer weet dat ze hebben bestaan. Nu het beroep van molenaar immaterieel werelderfgoed is geworden is het eens goed om stil te staan bij deze monumenten, die beslist niet mogen verdwijnen.
Harry Krul (afb. 3)
Hoe schutterij en kermis met de Gaanderense gemeenschap verweven waren licht Harry Krul toe in een artikel waarin we de wetenswaardigheden van de schutterij en onderdelen volgen. U wist vast niet dat men de vogel ooit heeft laten ontploffen om burgemeester Jan Fokkens (bekend als slecht schutter) de vogel er zogenaamd af te laten schieten…
Jan Oonk (afb. 4)
Zangkoor Con Amore in Zelhem werd opgericht op 1 november 1928 en beleefde door de jaren heen veel successen. Jan Oonk volgt de historie van het koor en vertelt over de opkomst en neergang tot het koor uiteindelijk in 2015 de stekker eruit moet trekken. Van rijmende secretaris tot eigen piano. Het zal de Zelhemmers ongetwijfeld aanspreken.
Jacob Schreuder (afb. 5)
In de serie over Achterhoekse schrijvers vertelt Jacob Schreuder ditmaal over schrijver Jan Diesveld uit Nieuw-Wehl. Deze schreef over een bittere burenruzie waar de huidige rijdende rechter wel brood in zou zien. Maar in die dagen werd de soep niet zo heet gegeten als hij werd opgediend, bij de kermis werd er samen weer feestgevierd! En daarna…ging het gewoon weer verder.
Nieuwe rubriek (afb. 6)
Onze rubriek Hoe het Toen was leverde reacties op. Eén daarvan , de brief van Joke vindt u terug in dit nummer, wij verheugen ons op de bijdrage van Jan Stap over de Waterstraat, die op dit moment wordt geschreven. En: wij hopen van u weer reacties te ontvangen op de nieuwe foto.
Bert Schieven (afb. 7)
De auteur vertelt het verhaal van een kleine jongen, Jan ter Maat, die een oorlogsvlieger uit het brandende toestel zag springen en in Halle zag neerkomen. Die kleine jongen wist zich dat op latere leeftijd nog te herinneren. Bert Schieven spoorde de zoon van de piloot op om van hem de belevenissen van zijn inmiddels overleden vader Edward Forrest te kunnen optekenen.
Ton Notten (afb. 8)
Het dagboek van Hein Stevens, die gedwongen werd om in Duitsland te werken in de oorlog en in zes schriftjes heeft bijgehouden wat daar met hem gebeurde. Ton Notten maakte een selectie en bewerkte deze.

Afb. 1: Grand Café De Bank, bron voor verhalen

Afb. 2: De Bernadette werd door de samenvoeging van de gemeenten Doetinchem en Wehl aan het Doetinchemse molenbezit toegevoegd

Afb. 3: Drumfanfare St. Martinus

Afb. 4: De voor zover bekend oudste foto van Con Amore dateert uit 1930

Afb. 5: Jan Diesveld, neef van de schrijver Diesveld

Afb. 6: Het huis van Sachtleven met het halfronde raam

Afb. 7: De bemanning van de Boeing B17-G met serienummer 42-31602 en met Edward Forrest als piloot (links op de voorgrond gehurkt)

Afb. 8: Hein Stevens in de periode dat hij dwangarbeid verrichtte in Duitsland met lotgenoten